"LUISTEREN NAAR JE LIJF"

Praktijk voor Rebalancing

1311861456img2.jpg

Waarom Rebalancing?

Vanaf onze geboorte staan we onder druk van omgeving en maatschappij. Als je je boos, angstig of verdrietig voelt is het in de maatschappij niet altijd gewenst om je emoties te laten zien. Je gaat je gevoelens beheersen, inhouden en opkroppen. Vaak zetten we een masker op en bedekken we zo hoe wij ons werkelijk voelen.

Steeds wanneer een emotie ingehouden wordt, vindt er een strijd in ons binnenste plaats. Kun je jezelf zijn en reageren zoals je je voelt, of wint je zelfbeheersing? Als je je inhoudt en dus beheerst dan kan je lichaam daarop reageren door bijvoorbeeld enkele spieren aan te spannen. Het lichaam raakt in onbalans. Deze spier aanspanning gebeurt voor veel mensen onbewust en is vaak een proces van jaren. Het kost ons enorm veel energie om onze gevoelens te beheersen. Dit heeft dan vaak invloed op onze natuurlijke gevoelens van vrijheid, onbevangenheid, spontaniteit en levendigheid.

Spanning in de spieren wordt vaak bewust voelbaar indien er psychische en/ of lichamelijke klachten ontstaan.Vermoeidheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, rugklachten, RSI, schouder- en nekklachten zijn daar herkenbare voorbeelden van.

Luisteren naar je lijf… Je lichaam geeft het vanzelf wel aan: Stop! De grens is bereikt! Maar wil (en kun) je luisteren? Negeer je de signalen van je lijf door nog harder te gaan werken, door jezelf flink te houden, je klachten weg te praten, te vluchten in overmatig drinken, eten of roken? Of bestrijd je de signalen van je lichaam met medicijnen?